zaterdag 25 oktober 2008

Voorstelling van het Zimbra-ochtendblok

We kennen het gevoel allemaal.

Het is vroeg en je bent op weg naar het RITS. Je trekt de koude, donkere stad door met in gedachten het warme bed dat je niet zo lang geleden verliet om te ruilen voor lessen.
Wanneer je de campus bereikt, zijn er hier en daar al groepjes mensen aan het verzamelen aan de aula. Een troep studenten zoekt zich een plaatsje in de les. Het is negen uur.
Je gedachten dwalen nog een laatste keer af en dan word je plots rechtstreeks in de les gekatapulteerd. Audiotechnologie, Filosofie, Filmgeschiedenis,…noem maar op.
Wie kent dit scenario niet?
Dat ene schakelmoment is hard, dat weten we. Het is niet makkelijk om je gedachten meteen scherp te zetten.

Maar gelukkig is er Zimbra!
Zimbra wil aan het bovenstaande probleem iets doen en je ochtend op het RITS nog aangenamer maken!
Daarvoor maken we gebruik van ons enige echte Zimbra-ochtendblok!

Dit ochtendblok voor de RITS-student duurt ongeveer vijftien minuten en loodst je makkelijk door het begin van de dag. Maar wat bieden die vijftien minuten nu precies qua inhoud?

Wel, we starten de dag met een humoristische mini-soap van ongeveer een minuutje. Elke dag krijg je hierop een kort vervolg te zien. De vergelijking met je dagelijkse stripverhaaltje in de krant, is snel gemaakt.
Deze serie zal volledig worden gerealiseerd door het creatieve team van Zimbra zelf en steekt de draak met ieders favoriete stijlvorm: de soap! Na zo'n overdreven sentimentele, ongewild ludieke en clichématige toestanden, kan het alleen maar beter worden; zo luidt de boodschap bij Zimbra!
Om dit duidelijk te maken presenteert Zimbra je elke dag namelijk ook een degelijke kortfilm.
We selecteren de kortfilms zowel binnen als buiten het RITS en houden er rekening mee dat ze niet te zwaar of te zwartgallig zijn. Op die manier krijg je de kans om te proeven van een ruim assortiment kortfilms, die op deze vroege ochtend nog niet te zwaar op de maag zullen vallen.
Intussen zijn de studenten al audiovisueel geprikkeld en krijgen ze volop zin in de vakken die op het programma staan.

Om af te sluiten brengt Zimbra een kort overzicht van evenementen die op de agenda staan. Het gaat dan in het bijzonder over evenementen (bijvoorbeeld tentoonstellingen, lezingen of filmreleases) die interessant zijn voor de RITS-student.

Daarmee zit het driedelig ochtendblok van Zimbra erop en kan de dag pas echt van start gaan. We hopen jullie dus weldra rond kwart voor negen te mogen verwelkomen in één van de aula’s voor het enige echte Zimbra-ochtendblok!
Zimbra zet voor enthousiaste studenten de toon voor een interessante dag aan het RITS. Laat je dus door ons meevoeren en verrassen!

Het Zimbra-team

Geen opmerkingen: