zondag 23 november 2008

Avondblok

Na veel gesleutel en overweging stelt Zimbra zijn waarde kijkers nu de eerste mogelijke avondblokken voor!
Zimbra tracht een ontspannende, doch boeiende avond te bieden; met zowel informatieve programma's, humoristische shows, een spannende quiz, en natuurlijk ook heel veel film (in alle soorten en maten)! Een waardig alternatief op de vaak ongeïnspireerde keuze van de grote zenders!

Avondblok

Rond 20.00u bijten we de spits af met het immer grappige Adolf und Sigmund: een sitcom over de uit de geschiedenisboeken verdwenen historie van de studentenjaren van Hitler, die zijn geluk ging zoeken in Wenen en daar een hechte vriendschap sloot met Freud.

Om half negen dan wordt dit programma opgevolgd door een aflevering van Zinéma Zimbra. Eén langspeelfilm zal onder de loep genomen worden; de film wordt vertoond, met kort daarna toelichting, discussie en leuke weetjes.

Zo rond een uur of 11 begint Object a, misschien wel Zimbra's meest geëngageerde programma totnogtoe! In deze nieuwsrubriek zal Zimbra nieuwsfeiten die in de loop van de week verkeerd (of gewoonweg niet) zijn voorgesteld, beter uitlichten.
Object A probeert een alternatief te bieden op de vaak gefabriceerde en oppervlakkige nieuwsprogramma's van vandaag. Informatie die verzwegen of genegeerd wordt, zal een stem krijgen bij Zimbra. Hopelijk valt zo nieuw licht op bepaalde wereldse issues.

Na deze nieuwsuitzending, om 23.35u, is het tijd voor Zimbra's eerder bitsige en kritische politieke rubriek: De Bijtende Vijf. In dit amper vijf-minuten-durende programmaatje zal de hypocrisie van één politicus worden doorprikt door een simpele montage van archiefbeelden (interviews, uitspraken, debatten, ... met die persoon).
Meer duiding zal niet nodig zijn: de beelden spreken voor zich en de politicus in kwestie in zijn of haar blootje zetten!

Kortom:

- 20.00u: Adolf und Sigmund
- 20.30u: Zinéma Zimbra
- 23.00u: Object a
- 23.35u: De Bijtende Vijf


Een ander voorbeeld van een avondblok

Natuurlijk zal niet elke avond hetzelfde getoond worden (dan zouden we als televisiezender in spe niet zo veel voorstellen, niet waar?), dus hieronder een tweede model.

20.00u wordt de vaste stek voor een hilarische episode van iedereens favoriete komische show: Adolf und Sigmund. We garanderen het u: de avonturen van de wannabe-kunstschilder en zijn seksueel geobsedeerde Joodse vriend zullen nooit vervelen!

Een halfuur later is het dan tijd voor Een Quiz voor 6 Kandidaten en Continenten: Zimbra's eigen quizprogramma! Het zal een geestige, waarlijk onvoorspelbare quiz-show worden, waarvan de kijker uiteindelijk ook nog iets van zal opsteken.
Een Quiz voor 6 Kandidaten en Continenten vindt zijn oorsprong in de aardrijkskunde: deelnemers zullen bestookt worden met allerlei culturele vragen (over film, muziek, literatuur, politiek, geschiedenis, media, ...) die samenhangen met een bepaalde streek (zijnde een continent, land, stad, ...). Daarnaast zal er ook alles aan gedaan worden om deelnemers steeds en opnieuw tegen elkaar op te zetten, zodat, ronde na ronde, de uiteindelijke winnaar onzeker blijft! Tevens zal de rol van 'bijzitter' vertolkt worden door niet minder dan 6 hitsige matrozen!
Een quiz waar niet alleen kennis, maar ook strategisch spel en correct inschatten van de andere kandidaten van belang is.

Rond kwart na negen is het dan weer tijd voor een aflevering van Zinéma Zimbra: deze keer zal de aflevering bestaan uit het tonen van verschillende kortfilms, een documentaire en allerhande interessante nieuwigheden en weetjes op filmvlak, alsook interviews en filmtips.

Om 23.00u is het weer tijd voor de andere zijde van het nieuws: Object a.

Een halfuurtje voor middernacht begint Zimbra dan met Zeemvel & Zwaardvis, één van Zimbra's grootste prestige-projecten. Deze serie wordt een intrigerende, absurdistische (en misschien wel surrealistische of expressionistische) policier over de verdraaide wereld van agenten Zeemvel en Zwaardvis. Een politiereeks met een hoekje af.

Kort samengevat:

20.00u: Adolf und Sigmund
20.30u: Een Quiz voor 6 Kandidaten en Continenten
21.15u: Zinéma Zimbra
23.00u: Object a
23.35u: Zeemwel & Zwaardvis




Programma's zullen binnenkort nog een eigen uitlichting krijgen!

Geen opmerkingen: