woensdag 17 december 2008

brainstation 2

Wat is “Brain Station” ?

« Brain Station » is een pan-Europese wedstrijd voor nieuwe TV-ideeën, en zou wel eens de grote kans kunnen zijn voor nieuw talent. We zoeken creatieve nieuwkomers uit vrijwel alle terreinen (bv. Film-, media- en kunstscholen, reclame-, kunst-, muziek-, en modewereld, theater, literatuur, nieuwe media) die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van nieuwe, TV-gerelateerde ideeën en die deze ideeën aan ons willen voorstellen. Wie geluk heeft, mag zijn of haar idee misschien verder ontwikkelen met de hulp van experts op een creatieve topmeeting.

Waarom is “Brain Station” zo vernieuwend?

“Brainstation” is de eerste Europese wedstrijd voor TV-ideeën. Als gevolg van de overname van SBS Broadcasting Group door de Prosiebensat1 Mediagroep zal de wedstrijd plaatsvinden in alle landen die deel uitmaken van de groep.
Zo zullen deelnemers van “Brain Station België” het kunnen opnemen tegen onder meer creatievelingen uit Scandinavië, Nederland, Duitsland, Roemenië en Hongarije.

Win een TV-piloot!

Een ander extraatje is dat je een unieke kans kan winnen om mee te werken aan een TV-piloot. De winnaar van de wedstrijd wordt dus niet alleen beloond met een geldprijs, maar ook met de realisatie van zijn of haar idee. De mogelijkheid bestaat dus dat het format een plaatsje verovert bij één van de zenders van de groep en daadwerkelijk op televisie wordt uitgezonden. Meer nog, het kan zelfs tot profit-sharing (delen in de winst) leiden wanneer het winnende idee internationaal succesvol blijkt te zijn.

Waarom “Brain Station”?

De televisie heeft geregeld nieuwe ideeën nodig. De Prosiebensat.1 MediaGroep wil de zenders van de groep openstellen voor nieuwe creatieve mensen en wil hen samenbrengen met programmamakers om zo kansen te creëren tot onderlinge inspiratie en creatieve uitwisselingen.


“Brain Station”: de wedstrijd

Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, moet je je uiteraard inschrijven (brainstation@sbsbelgium.be). Op het inschrijvingsformulier zullen de exacte details staan over wat we van jou verwachten.

Volgende elementen geven we je alvast mee:
-Eerst en vooral zal je gevraagd worden om een team te vormen bestaande uit minimum 2 en maximum 3 personen.

-Elk team zendt minimum drie tot maximum vijf ideeën in, in korte versie . Alle ideeën moeten VOOR 14 januari 2009 binnen zijn.

-Uit alle inzendingen zullen 10 teams worden uitgenodigd voor de workshop die plaats vindt op 31 januari 2009. Aan ieder van de 10 geselecteerde teams zal worden gevraagd om hun beste idee(ën) -bepaald door Brainstation België- verder uit te werken in een uitgebreide formatbeschrijving tegen 28 januari 2009.

De Workshop:
-Bij aankomst zullen de teams een schriftelijke synopsis overhandigen van hun geselecteerde idee(ën). In het verdere verloop van de workshop zullen de deelnemers de kans krijgen om hun concepten verder uit te werken of te verfijnen. Een team televisiemakers zal hen bijstaan tijdens deze workshop door antwoorden te geven op vragen rond programma formats, dramaturgie, programma planning, doelpubliek en andere TVgerelateerde zaken.

-Op het einde van deze workshop moet ieder team zijn idee “pitchen” (d.w.z. verdedigen) voor een professionele jury. Deze jury kiest vervolgens de uiteindelijke winnaar van Brainstation België 2009. Deze winnaar krijgt 3.000 EUR. Mocht er echter een tweede idee zijn dat eveneens goed wordt bevonden, dan maakt ook dit team kans op 3.000 EUR.


-Het televisieformat van de winnaar(s), gebaseerd op de geschreven versie van de presentaties, zal nadien overhandigd worden aan een Europese jury, bestaande uit afgevaardigden van alle ProsiebenSat.1 broadcasting stations. Deze jury zal de winnende inzendingen beoordelen en de ideeën selecteren die het waard zijn om een TV-piloot te maken.
Ten slotte wordt de definitieve winnaar van Brainstation verkozen, die de unieke kans krijgt een TV-piloot of moodtape te ontwikkelen.

Inschrijving en contact

Brainstation België 2009
Elke Dumon
Fabriekstraat 55
1930 Zaventem
Tel: 02 715 11 50
Fax: 02 721 06 66
brainstation@sbsbelgium.be

Geen opmerkingen: